tisdag 13 september 2011

Spenatgryta

Nej, detta skall inte bli en matblogg. Men moster Anna, som skall bli dietist, har svårt med vegorätterna, och måste inspireras (lär:läras) till att laga god och hälsosam mat. Det är ju en av poängerna med att vara dietist!

450g spenat (helst färsk)
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 tomater
50 g ingefära (färsk)
rapsolja
1/2 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 dl vatten
1 näve koriander.

1.Ansa och hacka spenaten. Skala och skiva lök och vitlök. Hacka tomaterna. Skala och riv ingefäran.

2. Fräs lök o vitlök ca 5 min. Tillsätt tomater och ingefära och fräs ytterligare 2 min.

3. Rör i spenaten och krydda med chili, spiskummin och salt. Häll över vattnet och låt puttra i 5 min.

4. Hacka koriander och blanda i. Servera med ris.

Inga kommentarer: