söndag 24 juni 2012

Sjöfartsmuseet och ideal

Idag har vi varit på sjöfartsmuseet med barnen. Det är alltid lika roligt. Men jag glömde kameran, så det blir inga bilder ;-)

Vi har av princip beslutat oss för att enbart semestra lokalt här i GBG-trakten i år, av olika orsaker. En är den pågående debatten om den ökade barnfattigdomen i sverige, som tydligen märks genom att många barn inte har möjlighet att åka utomlands eller disponera en sommarstuga (Jo, det är sant. Jag lovar. Det står bla om det i GP idag. Perspektiv tack).
 En annan är av miljöskäl (Bara för att man betalar miljöskatt på flyget betyder inte det att flyget blir mindre miljöovänligt. Idioter)
En tredje är för att det är bra att gynna den lokala hadeln.
En fjärde är att vi vill att barnen skall få inte bara en god, utan en mycket god kännedom om staden vi bor i, och närliggande trakter. En historia-nörd som jag kissar ju nästan i brallorna av upphetsning över tanken på att få åka till Äskhults by, och att få lära barnen mer om hamnstadens utveckling och avveckling på Sjöfartsmuseet, där vi då var idag. Jag visade fascinerat barnen en bild på de gamla husen i masthugget som revs för att ge plats åt nordostpassagen, och berättade om hur man bodde och levde förr. De var inte så imponerade som man skulle kunna tro. Märkligt det där.

Inga kommentarer: