söndag 30 januari 2011

Oj en sån helg

Åh herregud vad härligt trött jag är nu.

Helgen inleddes med att Tuomo hade pokerdag, han har det nån gång ibland med några arbetskamrater. De spelar ca 12 timmar och äter mat och har sig, och har såklart jättekul. Den här gången var det Tuomos tur att arrangera, och då var det ju en hel del att fixa med runt omkring det.

Jag för min del fick sköta barnen, och det är i sanning ett heltidsjobb att hantera en sjuåring, en sexåring, en tre-å-ett-halvt-åring och en sexmånaders, speciellt som vi inte kan gå ut och leka, hela gården är täckt med ett tjock lager is.
När vi skulle gå till torget lyckades dessutom Leo halka och slog sig på ögonbrynet, och det dröjde inte många minuter innan en rejäl blå-röd bula slog upp...den lille stackaren. Idag har en del av blodet runnit ner i ögonhålan, och han ser ut som om han varit i ett bättre krogslagsmål.

Vi överlevde dagen, och nu dröjer det länge innan det är dags igen, tack gode gud.

Gårdagens pokervinster skulle ju iallafall firas (=användas upp) så idag packade hela familjen in sig i bilen och åkte till universeum. Det är så fantastiskt kul där, och alla barnen var exalterade. Vi fick tillochmed se aporna!

Väl hemma skulle jag slå på stort och laga god middag. Det blev fiskgratäng och hemkokt hallonkräm med mjölk. Fiskgratäng tar ju en liten stund att göra om man gör allt från scratch, så det blir inte så ofta. När jag dukat fint och ropat familjen till bordet tittade gossen skeptiskt på maten och utbrast: "Vad är det här? Det vågar jag inte äta!!" Tack käre son för den.

Nu blev jag hungrig igen. Skit också. Tur att jag var amitiös och gjorde en ny omgång morotsbröd imorse, det blir perfekt med en kopp kvällste.
Godnatt.

1 kommentar:

Bli rik i ditt liv/Ann sa...

ja visst är de tacksamma de små ungarna :0) förstår de inte värdet av en mamma som är hemma och lagar god mat från grunden? *hihihi* mina är precis likadana. Jag bakar bröd i mängder för att hembakat är godast men de vägrar äta!
skönt att det är vardag igen nu då så du får vila upp dig ;-)kram Ann