lördag 7 juni 2008

Hot hot hot


Ja. Jag vet. Jag lovade bot och bättring. Men det är faktiskt jättevarmt. Blogga bättre själva då.


T har semester och vi lever det ljuva lata lediga livet och bara tar det lugnt. I tisdags var vi på Borås djurpark, det var som vanligt jättekul. Roligast iår var att se ap-matningen, och savannen, där det höll på att bli slaggis mellan en elefant och en zebra. Elefanten trumpetade högt av ilska och flickorna blev mäkta imponerade.


Jag har hottat up balkongen också, möblerat om och lagt ut mattor och köpt nya bordsunderlägg. Jättefint blev det, bild kommer. Vi var även iväg och köpte tomatplantor i olika utvecklingsstadier, så nu skall här odlas! Jag drömmer ju om att flytta ut på landet och leva alternativt med självhushåll och sådär ("vi skall önska runt i ring..", virka min egen yoghurt,brygga körsbärsvin, you name it), så att odla tomater på balkongen känns som en liten lagom mjukstart.


En kul grej - jag skämtade/skrämde min pappa så kul en gång : Jag lurade honom att vi skulle flytta till Järna. Han blev chockad och först trodde jag att han skulle få en stroke eller nåt, men sen fattade han att jag skojade, och då tyckte han att det var jättekul, och fnissade jättemycket. Man måste dock känna min pappa väl för att fatta hur kul det egentlige är.

Undrar om han fattar att jag faktiskt skulle kunna tänka mig det på riktigt?(Järna=där antroposoferna bor )


Mamma är nog iofs värre. Hon har bestämt att jag bara säger så för att reta/vara tvärtemot/göra uppror mot henne, och att det inte fungerar så jag kan lika gärna sluta vara så barnslig. Mm, ellerhur. Egentligen drömmer jag ju också om att jobba på Arbetsförmedlingen, bo i radhus, åka på semester varje sommar och se på sevärdheter och sen grilla flintastek i trädgården. Eller inte. Mer om detta i en annan blogg.


Igår var det nåt som kallades Amhultsfestivalen, och trots att jag avskyr såna tillställningar så var det bara och gå dit, barnen älskar ju sånt. De åkte karuseller och hoppade hoppborg. Sen ville de ha neonfärgat spunnet socker, men där gick banne mig min gräns. Aldrig i livet att de får äta sån skit, då kan de ju lika gärna knapra ecstasy. På lilla J skulle det nog ha ungefär samma effekt som det vidriga spunna sockret. Iaf, det var helt okej trevligt ändå, var där med vännerna N och J och deras barn (weee - vi har fått parvänner!!) Och sen gick vi hem till dem och grillade i deras radhusträdgård.


Imorgon ska vi till stranden.


Livet är faktiskt underbart.








4 kommentarer:

Satkôna sa...

Men jag som trodde att du ville flytta till radhus och bo granne med Chinospapporna från Öppnis och grilla flintastek på grillen varje fredagkväll! Det vore väl något?*fniss*

Petra sa...

Om det blir några tomater på dina plantor så kan vi slänga dem på grillen tillsammans med flintasteken i min radhusträdgård =D

Ingrid sa...

Nix. De skall ligga i min ayurvediska linssoppa. ;-)

Anna sa...

Du har i alla fall en balkong! Ses snart?